Reference

Revizije trafostanica

Automatizacija u industriji

Tehnološke otpadne vode u fabrici za proizvodnju pumpi, Grundfos Srbija d.o.o. u Inđiji nastaju u procesu mašinske obrade metala. Iz tog razloga je za potrebe fabrike izgrađeno postrojenje za prečišćavanje i recilkulaciju zauljenih otpadnih voda. Energoel je u projektu učestvovao na izradi aplikativnog softvera za kontrolu i nadzor, kao i na puštanju u rad postrojenja za preradu otpadnih voda. Korišćen je Siemens PLC tipa Simatic S7-1500, kao centralni kontroler na postrojenju. Proces je vizuelizovan pomoću operatorskog panela TP1200 Comfort.

Postrojenje za preradu otpadnih voda – Grundfos, 2017

 

Energoel je, kao podizvođač kompanije Delta inžanjering za kompletan deo elektromotorog razvoda i automatike, učestvoao u izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u fabrici Drenik. Energoel je isporučio i ugradio ormane energetike i automatike, i izveo kompletne elektro instalacije na postrojenju. Takođe, naša firma je obezbedila izradu aplikativnog softvera i puštanje postrojenja u rad. Korišćen je Siemens PLC tipa Simatic S7-1500, kao centralni kontroler na postrojenju. Proces je vizuelizovan pomoću operatorskog panela TP1200 Comfort.

Postrojenje za preradu otpadnih voda – Drenik, 2018

Izvođenje elektro radova

Izrada NN postrojenja u TS, SC Tašmajdan, 2016

Energoel je izvršio zamenu kompletnog NN postrojenja u TS, uz minimalni prekid snabdevanja električnom energijom. 

Rekonstrukcija trafostanica TS1 do TS4 i izgradnja nove trafostanice TS5 u fabrici Energo Pet, 2019

Energoel je izvršio radove na rekonstrukciji trafostanica TS1 do TS4 i izgradnji nove trafostanice TS5 u fabrici Energo Pet. Energoel je ugovorio i izvršio posao po sistemu „ključ u ruke“. Ugrađena je savremena oprema najvišeg kvaliteta – NN razvod tipa Sivacon S4, VN razvod tipa Schneider RM6, energetski transformatori tipa Trihal. Zamena opreme u sve četiri postojeće trafostanice izvršena je u roku od 2 dana, sa minimalnim zastojem u radu fabrike.